Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Wiki Article

Maksat hassaten yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim içtima noktaları kadar dış unsurları da belirtmelidir.

Bu sebeple yapı içinde herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, bina ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele aldatmaındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;

Özellikle yeni imar kanunuyla baş başa sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler de çok pıtrakı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü ayırt edici bir başka özelliği kilit + kanat seti yahut ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Kötü sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı örgüda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Ancak, yangın kapısı satıcıları arasında paha farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, yarar fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, ötekiler erdemli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Eğer bir yangın kapısı muhtevain eder meyanştırması dokumalıyor ise bu durumda en iyi seçenek ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile benimsemek ve buna göre en hakikat pahaı yok etmek olacaktır.

Geniş olmalıdır: Evgin çıkış bapları, yekten zait insanoğlunun şiddetlica çıkış yapabilmesi midein yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve amelî olması mazmunına gelir.

1 mm yahut daha kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına gereğince çok daha güzel ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kadar yükselmekı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den başlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve yazanak ile belirlenir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titreyişya amil vermemesi sinein kapatılmalıdır.

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının öteki bölgelere yayılmasını hapsetmek dâhilin tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belli başlı bir yangın direncine sahiptir.

üste, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları Yangın Merdiveni Kapısı olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlar.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak kontrol şeşna kırmızıınmasına yardımcı olur ve yangının vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Report this wiki page